Assistancepersonaleservice.dk er ikke længere tilgængelig her. Prøv assistancehrpartners.dk i stedet.

Spændende muligheder i hotel- og restaurationsbranchen

I hotel- og restaurationsbranchen er der en bred vifte af muligheder for at komme til at arbejde som fx kok, tjener eller receptionist. Det er et arbejde, der er forbundet med både fordele og ulemper. Man kan begynde med at uddanne sig på Hotel- og Restaurantskolen, hvor man finder mange spændende uddannelser. I løbet af uddannelsen skal man også i praktik, og her får man virkelig prøvet sig selv af på en arbejdsplads og lærer en masse. Efter endt uddannelse kan man vælge at søge job enten i Danmark eller i udlandet, alt efter hvad man synes lyder spændende. Man kan arbejde i restaurantkøkkener som kok, og her findes et bredt udvalg af restauranter som serverer alt fra traditionel gammeldaws mad, til ny nordisk gourmetmad. Man kan også rejse til udlandet og prøve kræfter i forskellige restauranter, og her specialisere sig i f.eks. fransk mad. Man kan som tjener finde arbejde i såvel restauranter og caféer, som på store hoteller.

Møder mange mennesker

For receptionister er mulighederne også mange. Det kan være små eller store hoteller, hvor man får besøg af mange forskellige gæster fra hele verden, eller det kan være på en lille kro, hvor det primært er danskere, som lægger vejen forbi. Uanset hvor man arbejder i hotel- og restaurationsbranchen, så kræver det, at man kan lide at omgås mennesker, kollegaer, såvel som mange forskellige gæster. Man skal være serviceminded og god til at kommunikere med sine omgivelser. Hotel- og restaurationsbranchen er også en branche med fart over feltet. Der er højt tempo i køkkenerne, når der skal laves med, og som tjener og receptionist skal man være veloplagt og smilende, og kunne omstille sig hurtigt, alt efter situationen samt de gæster man får på besøg.