Fordele og ulemper ved at arbejde på restaurant

I Danmark tager vi på restaurant, når vi skal forkæle os selv, eller når der er grund til fejring af noget særligt. Det ligger ikke til vores kultur at tage på restaurant bare fordi, vi kan eller får lyst til det. Restauranter er derfor meget hårdt ramt under kriser, hvor danskerne skal spare. Dette er medvirkende til et ustabilt arbejdsmarked i restaurationsbranchen.

Hvad Indebærer Jobbet?

I restaurationsbranchen er der fart på, og kvaliteten skal være i top.

Som opvasker skal man kunne vaske op hurtigt og effektivt, men stadig gøre det ordentligt. Kokkene skal være hurtige med maden og samtidigt sørge for, at maden både smager godt og ser lækkert ud. Tjenerne sørger for at maden og drikkevarerne kommer ud til de rigtige gæster og holder styr på alle bestillingerne, foruden at være gæsternes primære kontaktflade og restaurantens ansigt. Disse er blot nogle af opgaverne, som få af de ansatte har. Der er naturligvis mange andre stillinger og diverse krav til medarbejderne.

“Gæsterne stiller høje krav – det er deres ret – nogle er rimelige, andre er et produkt af en fejlslagen afstemning af forventninger. [...] ”

                                                                - Michael, Caféen - Den Gamle Arrest

Gæsterne forventer både god service, mad og oplevelse. Disse er minimumskravene for enhver restaurant, som har i sinde at drive en forretning, der kan køre rundt med overskud. Nogle vælger at gå løsere med visse af kravene, hvorimod andre vælger at gå hårdt til værks for at opnå den bedste mulige kvalitet.

Fordele og Ulemper ved Restaurant Job

Fordele:

Der er nok at lave. En restaurant er potentielt den perfekte arbejdsplads for den, som kan håndtere presset og er god til at samarbejde tæt på og med andre mennesker.

Forbedring af sociale egenskaber–både overfor sine medarbejdere og gæster, skal man kunne agere professionelt og være serviceminded til hver en tid. Dette er noget, der kan bruges indenfor faget, men sandelig også udenfor.

Du kan forvente drikkepenge. Ikke nødvendigvis penge i samme omfang, som hvis du arbejdede på et af de casinoer, man kan finde hos gratispengespil.com. Hos mange casinoer er det nemlig kutymen, at croupieren får drikkepenge, da det siges at bringe held. Og casino gæsternes lommer er gerne dybere end restaurantens!

Ulemper:

Travlhed. Selvom den kan være en fordel, kan den også have en negativ effekt. Der er høj risiko for stress og mentalt nedbrud. Gæsterne kan også præsentere et problem for medarbejderen, da der oftest er fremsat behov fra deres perspektiv og ikke fra tjenerens eller kokkens.

Høje standarder; Jo længere op du vil, desto mere kræves der. Når man op på Michelin-niveau, er der tale om ekstraordinære krav til alle medarbejderne. For mange kan det være svært, men det er netop derfor at kun de højst kvalificerede klarer den til toppen.